Cerca avançada

Capítols

Capítol 26

RAFAEL BARTOLOZZI

Capítol 25

LOU BENNET

Capítol 24

MONTSERRAT ROIG

Capítol 23

JOSEP GUINOVART

Inici > Capítols

Capítols

27 - ESPECIAL RESUM (SEGONA TEMPORADA)


Veure vídeos

26 - RAFAEL BARTOLOZZI

La icona del pop art Rafael Bartolozzi va decidir fer la seva última gran performance a Vespella de Gaià, d’on va aconseguir ser alcalde amb la idea de transformar la vida social, cultural, urbanística i econòmica del municipi.


Veure vídeos

25 - LOU BENNET

El jazzman nordamericà Lou Bennet va descobrir Cambrils gairebé de casualitat, després d’una actuació al Jamboree de Barcelona. I va ser prop del mar cambrilenc on va decidir que construiria la casa dels seus somnis. Una casa sense tanques, oberta a tots aquells que vulguessin picar a la porta.


Veure vídeos

24 - MONTSERRAT ROIG

Montserrat Roig és una de les grans escriptores de Barcelona ciutat. És a l’Eixample barceloní on va viure tota la seva vida però moltes de les seves novel·les s’escrivien durant la calma estiuenca de Canet de Mar. Periodista, escriptora i mare coincidien als estius de Canet.


Veure vídeos

23 - JOSEP GUINOVART

Agramunt era el paradís de la infantesa de Josep Guinovart des que hi va viure la guerra civil quan era un nen. Els conreus, la força de la terra i de la gent el van captivar de per vida i a Agramunt tothom en parla amb un enorme respecte.


Veure vídeos

22 - JOAN ORÓ

Nascut a Lleida, fill de forners, el científic català més cèlebre del segle XX, Joan Oró, va mantenir amb la seva gent una relació tan intensa com allunyada. El contacte no va extingir-se mai, ni que fos amb una carta rera una altra. El record encara perdura.


Veure vídeos

21 - SALVADOR ESPRIU

L’Arenys de Mar real i el literari es confonen en la vida de Salvador Espriu, que va convertir Arenys en la seva Synera. Poc avesat a fer vida social, en Espriu realitat i ficció, l’espai físici i el literari són una mateixa cosa.


Veure vídeos

20 - J.A GOYTISOLO

El poeta José Agustín Goytisolo va descobrir Barberà de la Conca a final dels anys setanta i es va convertir en un autèntic dinamitzador social i cultural d’aquest poblet, on es passava els estius organitzant concursos de paella o lluitant per restaurar el castell.


Veure vídeos

19 - MANUEL VÁZQUEZ MONTALBÁN

El Raval de Barcelona era l’univers de Vázquez Montalbán des de tots els punts de vista. La seva figura és recordada en aquest barri barceloní que segueix canviant a marxes forçades.


Veure vídeos

18 - CAMILO JOSÉ CELA

El ‘Viaje al Pirineo’ de Camilo José Cela ha deixat petja en el món de la literatura i, alhora, als pobles que va trepitjar. Recorrem el Pirineu de Cela i, a la vegada, constatem què ha canviat en aquell món.


Veure vídeos

Pàgina 1 de 3


© Xarxa Audiovisual Local
Logo_xtvl